Logboek 2018

Wachten is ook veiligheid

Slapende honden niet wakker maken.
Slapende honden niet wakker maken.

 

Santa Marta

 

Donderdag 22 maart 2018

 

Telefoonronde aan een tafeltje bij Coco. Dit zal deze keer geld gaan kosten want het bellen via WhatsApp gaat niet altijd even gemakkelijk. Veel storing zodat ik toch regelmatig switch naar een betere betrouwbare verbinding maar dat kost een stuk meer.

 

Het wordt eentonig om te vertellen dat het weer een onderhoudsdag is en krijg er zelf ook een beetje genoeg van. De motor controleren zoals oliepijl, lekkage, de zonnepanelen uit de kast om deze weer terug te plaatsen en steeds maar weer naar het weer kijken. Het duurt minstens een week voordat we kunnen vertrekken maar het is alsof we de wind weg willen kijken en denk in elk uur een windgat te kunnen vinden. Inhouden en geduld is een schone zaak en leidt tot meer veiligheid. Het vertrek van donderdag wordt al vrijdag, maar dan wordt het kalmer.

 

De wandelschoenen aan en loop met flinke gang door de straten van Santa Marta en maak een ronde door mijn favoriete stadsgedeelte. Na het opwarmen van de kuiten bel ik Jacqueline die met de roltas me tegemoet komt om samen boodschappen te doen bij de supermarkt in de straat. In de kuip een dutje doen, uit de felle zon blijven en mijn krantje lezen. Ik krijg een waar Colombiaans gevoel over me en lig net zoals alle honden en katten in de straat in een soort van foetushouding te slapen. Het zelf koken van de avondmaaltijd is dan weer een prima afleiding