Logboek 2018

Muchos Plasticos

Laatste Avondmaal
Laatste Avondmaal

 

Santa Marta

 

Donderdag, 29 maart 2018

 

 

De wind jakkert de nacht tussen de stagen door. Het huilt en het schip helt tussen de landvasten soms flink over. Ik denk aan zaterdag om te vertrekken maar als het dit weer blijft, dan moeten we er nog maar eens over nadenken. Vreemd hoe snel je de actuele situatie verplaatst naar voor, terwijl het niet voor niets is dat we wachten op beter weer.

In de ochtend wanneer de wind wat geluwd is zien we de tafel van de sokkel gewaaid en staat verticaal in de kuip. Gelukkig niet weg gewaaid. We maken de boot voor vertrek klaar. Ineens staat Marlène bij de Queen B en ze verteld van het trieste nieuws in hun familie en moeten zo snel mogelijk terug naar huis. We voelen erg met hen mee en begrijpen de gevoelens want we hebben enkele maanden geleden hetzelfde meegemaakt. Ze komen ineens in de drukte van organiseren en regelen. Dit verhaal doet me veel herbeleven.

 

Ander nieuws is dat Dave zijn schip na 9 maanden in de Carieb heeft verkocht en is van een extra zorg af. Bij Kelly de paspoorten ophalen en bedank haar voor de goede zorgen van de afgelopen periode, er blijken kosten te betalen te zijn van een cruising permit van 90 USD. Het doet me schrikken omdat ik deze niet heb verwacht. Bij nader nalezen blijkt deze wel degelijk genoemd te staan in de brochure. Een vrouw komt langs en vraagt aan me, of ik ook moet betalen en waarom en hoe?

 

Het is Witte Donderdag en een heuse feestdag zodat veel winkels gesloten zijn, Toch maar eens kijken voor een nieuwe wasmand, die ook als afwasteil in de kuip kan dienen. In een Chinese winkel met Muchos Plasticos kopen we een stralend blauwe wasbak voor velerlei gebruik. Boodschappen bij de Supermarkt en kopen de ingrediënten voor een kip Kerrie. Een kop koffie voor de laatste keer in het kleine barretje met de jongelui. De planten die 5 maanden geleden hier gestekt zijn, staan al als echte struikjes naar ons te wuiven. Wat gaat de natuur hier hard.

 

De disco op de kade heeft er vanwege de feestdag zin in en geluid spoelt al snel over ons heen. Zijn het niet de muggen, de warmte dan is het wel het geluid dat ons naar binnen duwt. De luiken dicht en de Airco aan om even van de warmte verlost te zijn.