Logboek 2018

Verlangen naar de Zee

Zeezucht
Zeezucht

 

Santa Marta

 

Vrijdag, 30 maart 2018

 

 

ZEE.

 

Ik wil alleen zijn met de zee,
ik wil alleen zijn met het strand,
ik wil mijn ziel wat laten varen,
niet mijn lijf en mijn verstand.


Ik wil gewoon een beetje dromen
rond de dingen die ik voel
en de zee, ik weet het zeker,
dat ze weet wat ik bedoel.


Ik wil alleen zijn met de golven,
'k wil alleen zijn met de lucht,
ik wil luist'ren naar mijn adem,
ik wil luisteren naar mijn zucht.


Ik wil luist'ren naar mijn zwijgen,
daarna zal ik verder gaan
en de zee, ik weet het zeker,
zal mijn zwijgen wel verstaan.


Toon Hermans.

 

 

 

Het verlangen naar de Zee wordt nu steeds sterker en zeker nu de weersomstandigheden er goed uitzien. Morgen vertrekken met een beetje wind voor de deur maar deze zal al snel verdwijnen en krijgen dan 15 knoop wind. Dat is een mooie 4 Beaufort en ideaal om te zeilen.

 

Paspoorten ophalen en vraag om de Zarp. De Zarp is een document dat je vertrokken bent met 2 personen en het geeft de plaats van afvaart aan en de voorgenomen bestemming. Op deze manier moet je aantonen bij aankomst dat je niet een bemanningslid kwijt bent geraakt of een aantal hebt bijgekregen. De Zarp zal morgen klaarliggen en wachten het maar gelaten af. Nu nog de laatste voorbereidingen en voel me redelijk zeker dat alles goed is. Afscheid nemen van de gehandicapte Amigo op zijn blauw driewieler. Nooit geen Amigo Amigo meer als we de straat inlopen. We geven hem een extraatje en zie aan hem dat hij het er moeilijk mee heeft als we vertellen dat we morgen definitief vertrekken. Amigos Hollanda, wordt er op het laatst nog even nageroepen.

 

Jacqueline kookt enkele maaltijden als voorbereiding voor de eerste dagen op zee en we gaan op het eind van de middag op bezoek bij de Rafiki voor een borrel. Het is weer snel laat en gezellig en we zeggen elkaar alvast gedag zonder extra knuffel want die is voor morgen. Je moet wat hebben om naar uit te kijken.