Logboek 2018

Met een ijzerdraadje vastbinden

Brielle of bril
Brielle of bril

 

 

12° 26’601 - N 074° 40’40 W°  -  14° 30’10 - N 075° 19’21 W°

 

Zondag, 1 april 2018

 

 

In de loop van de ochtend neemt de wind eindelijk wat af. Vannacht nog regelamtig uitschieters naar 27 knoop maar overwegend 22-23 knoop wind. Wat loopt de Queen B goed ondanks de warrige en moeilijke zee. Het stuk waar we ons bevinden wordt de klotsbak van de Carieb genoemd en kan het wel beamen. Volgens mij is Columbus maar 1 keer echt in de problemen gekomen, 4 reizen, en dat is hier in de buurt. Langzaam kruipt de windmeter van 22 knoop naar een constante 17 knoop (4 Bft).

 

De snelheid blijft mooi rond de 5,5 knoop en maken op deze wijze een plezierige voortgang en dat is geen 1 april grap. Gelukkig hoefde Alva hier zijn bril niet te zoeken zodat wij gespaard blijven van flauwe grappen. Alhoewel de generator na opstarten binnen een halfuur ermee ophoudt, dit is weer eens niet leuk en bij het controleren van het beest zit de brandstofklep los. Ik bind de boel vast met een ijzerdraadje en probeer weer op te starten. Na een 12 minuten houdt het beest ermee op. Dit wordt vervelend, gelukkig hebben we de vriezer en koelkast goed koud gemaakt bij het vertrek.

 

In de avond eten we de voorbereidde pastamaaltijd in de kuip en drinken een kop koffie bij een prachtige avondlucht. De zon zakt als een grote glimmende bol achter de rand van de aarde en licht nog lange tijd de wolken aan die rood en purper kleuren met scherp stralende randjes. Tijd om te zuchten en te oohohhen en verder de avond voor te bereiden met het wachtsysteem. Ik slaap erg vast op mijn toegewezen slaapuurtjes en voel me verrassend uitgerust.  In de avond schuift er een groot schip achter de Queen B voorbij en verschijnt er een schip aan bakboord. We moeten nog maar 187 mijl naar de Morant Cays.