Logboek 2018

Zuivere shit

Bamboe boot
Bamboe boot

 

Vrijdag, 6 april 2018

 

 

Port Antonio

 

Ineens staat de wc-pot vol met bruin water. De vuilwatertank is al vol en kan meteen uitproberen of de vuilwaterpomp werkt. Stiekem even aanzetten en ik zie al snel een grote donkere wolk onder het schip verschijnen waar een horde vissen op af stormt om zich te goed te doen, aan al die voor ons afgewerkte voedingsstoffen. Tja, dat geeft een mentaal probleem, gebruiken of niet gebruiken. Ik stel de beslissing uit en geef ons de opdracht om zuinig te zijn met spoelwater. We gaan voor zuivere shit.

 

Clyve komt nog even langs om te zeggen dat hij nog steeds geen vis heeft maar of ik hem wel alvast wat geld kan geven voor wat Mango’s en een blik bier zal welkom zijn. Hij kan voor mij nu de pot op en voel me al snel slachtoffer van een vent die meteen de slachtofferrol inschiet. Later op de dag komt hij een mooie vis brengen maar ik moet wel bijbetalen want deze is geen 2 pound maar 4 pound. Ik betaal mijn rekening en heb het nu helemaal met hem gehad.

Dan is de oude man achter het hek met een zak mooie krabben een beter zakenman. Hij laat me de krabben zien en koop de hele zak met 4 stuks. De levendigheid is duidelijk aan het tanen en besluit direct de krabben te koken. We eten krab zoals ik dat lange tijd niet gegeten heb. Wat een feestmaal en zonder ergernis van een steeds bedelende Good Fisherman Clyve.

 

Met een tevredenheid van een heerlijke nasmaak in de mond en een volle maag antichambreren we wat in de kuip en waag nog een poging aan de generator zonder al te veel resultaat.