Logboek 2018

Koeling is Cool

 

 

Zaterdag, 7 april 2018

 

 

Port Antonio

 

Tijd om ons patrouillegebied te vergroten en maken een flinke wandeling. Eerst het haventerrein en ontdekken een prachtig strandje met de naam Bikini Beach. Het loopt dood en wandelen terug langs de waterkant naar Folly Beach. 6 Kilometer naar het eind en bij een restaurant waar de barbecue nog niet aangezet is en daarom geen lunch, lopen we terug waar we een blikje frisdrank drinken op een bankje. Genieten van het uitzicht over de baai.

 

In de stad boodschappen doen en merken dat we de betaalkaart niet kunnen gebruiken en moet een dollarbiljet wisselen bij de supermarkt om de boodschappen te betalen. Het blijkt een echt wisselkantoor te zijn want ik zie tienduizenden dollars door een telmachine verdwijnen wat door iedereen in het zicht geteld wordt. Dit is vragen om ellende of bankovervallen vinden hier niet plaats. De deur heeft 5 simpele sluitingen waarvan er 4 gewoon los staan. Ik ben blij met de wissel maar vraag me veel af.

 

In een Whole Sale Store vind ik het koelmiddel en loop met 5 kg in de rugzak verder met de wandeling. Aan boord vul ik de slangen nog eens, controleer de drie punten van ontluchting, blaas deze nog eens door zodat de druk ervoor zorgt dat het koelmiddel uit de ontluchtingsschroeven stroomt. Nu starten en op hoop van zegen wachten of het beest zich gekoeld kan houden. Ja, hoor, hij doet het weer, na een uur probleemloos draaien onder belasting neem ik aan dat de klus is geklaard. Beest getemd.

 

Nog snel een paar plaatjes gemaakt om de ankerkluis voor buiswater af te sluiten, en het kruidenrekje ophangen, luchthappers vastzetten. Als je toch bezig bent. Jacqueline spoelt de lijnen, en weet de kuipkussens om te toveren tot nieuwe en fris geurende exemplaren. Wat een vuil kan zich daarin verstoppen.

Lekker nahangen in de kuip en eten een simpele hamburger bij het zwembad. Koken hoeft vanavond niet want een stuk kaas en een worstje met wat toast is meer dan voldoende.