Logboek 2018

Koerswijziging

Doctor NoFish
Doctor NoFish

 

Dinsdag, 10 april 2018

 

 

Port Antonio

 

Vrouwen op zee, een speciaal ras. Je hebt de meevarende vrouwen, bijzonder handig voor uitkijk, koken, navigatie en lief zijn, vaak goede schippers. Maar je hebt ook de solo-varende Zeevrouwen. Deze dames zijn van een bijzonder kaliber en bewonder hun lef. Niet alleen het lef om de elementen van de natuur te trotseren maar ook nog de gevaren van vervelende mannen in de havens.

Mannen in verschillende categorieën zoals de jagende mannen omdat ze denken dat de vrouwen op erotisch gebied iets tekortkomen maar ook mannen die de vrouw alleen zien als een gemakkelijke prooi voor overvallen en berovingen. Je moet als vrouw dit allemaal te weten handelen. Zo ook Sigrid, die we in de haven ontmoeten. Sigrid is een Belgische en is al 7 jaar op stap met haar schip Lucky Bitch. Sigrid heeft in de loop der jaren van alles meegemaakt en weet daar graag over te vertellen. De mooie gebieden, de mooie mensen, de prachtige zeetochten maar ook van het kwaad wat haar is overkomen. Met open mond en verbazing hoor ik de waterval van verhalen aan. Ze is nu in de haven om een levering van een Allure 45 te doen naar Sint Maarten, zodat ze tussentijds wat geld kan bijverdienen. Ze schrijft een boek waarin ze verteld hoe je als wereldzeiler onderweg aan de kost kunt komen.

 

Voor ons is het een havendag, ramen opnieuw in de kit, de was, boodschappen en natuurlijk Doctor NoFish.

 

De verhalen van Sigrid over Guatemala gecombineerd wat we al eerder gehoord hebben van de Rafiki doen het plan opkomen om het schip naar Guatemala als nieuwe bestemming te brengen. Heerlijk zeilen en een nieuwe omgeving. We laten het op ons in werken en in de avond in de kuip besluiten we in een vlaag van enthousiasme te gaan. Koerswijziging naar Guatemala.

 

Bij het zwembad ontmoeten we een Nederlandse, Viona, die op Jamaica voor 4 weken op vakantie is. Een project heeft gedaan om een huis schoon te maken zodat het verkoopbaar is, weet ze dit prima te combineren met reizen, werken en vakantievieren.

 

Clyve geeft aan dat hij benzine nodig heeft om vannacht te gaan vissen. Deze keer trap ik er niet in en zeg hem dat ik de vis die hij vangt graag wil betalen maar geen betalingen vooraf voor de niet gevangen vis. Ik geef hem een blik bier om de teleurstelling weg te spoelen. Die domme Hollander is tot inkeer gekomen, jammer! Met een grote glimlach en ondeugende ogen praat hij zijn blik bier langzaam leeg.