Logboek 2018

De nacht overleefd

 

Woensdag, 11 april 2018

 

 

Port Antonio

 

De plannen hebben de nacht overleefd en besluiten definitief tot vertrek. Jammer dat we het eiland niet zo uitgebreid bezocht hebben maar ik heb Rumble in the jungle genoeg gehad en geloof het wel.

Met mijn scheepspapieren en inklaringsdocumenten naar de havenmeester want papier is heel belangrijk op Jamaica. Voor alles is een document en elk papiertje dat ingevuld moet worden wordt beschouwd als ingangspapier en of ik dan ook maar meteen hetzelfde papier als uitgangsformulier wil invullen. De papierwinkel om naar een andere Jamaicaanse haven te vertrekken is net zo uitgebreid als en inklaring van Colombia. Complex, onnodig etcetera maar de Don Quischotte rol om dit te veranderen laten we aan anderen over. Ik vul braaf in en geef aan dat we vrijdag willen vertrekken.

 

Op het haventerrein staat ene John zijn taxi aan te bieden voor een rondrit op het eiland en vraag hem wat dit moet gaan kosten. Voor 100 USD zien we veel dingen zegt hij: Koffieplantage, watervallen, Blue Lagoon en French Cove. De hele dag ter beschikking. Ik reserveer de taxi voor morgen en ga verslag doen aan het Scheepsfront. Komt alles voor wat betreft de bezienswaardigheden uiteindelijk goed. We krijgen waarschijnlijk toch nog iets mee waarom Jamaica het land van de watervallen genoemd wordt.

 

Jamaica is beroemd om de watervallen, de indianen noemden het eiland, het land van de vele watervallen. Daarnaast kent Jamaica talloze rivieren en waterbronnen. Het is heel erg aantrekkelijk om de verschillende watervallen te gaan bezoeken. De watervallen bevinden zich vaak op idyllische plekken midden in het tropische regenwoud. Op de meeste locaties zijn ook culinaire voorzieningen aanwezig en kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het imponerende natuurfenomeen.

De watervallen van Jamaica behoren tot de mooiste van de wereld.

De naam watervallen-eiland verwierf het nadat de eerste mensen voet aan wal zetten op Jamaica. Deze eerste mensen waren zogezegd indianen die vanuit Zuid-Amerika de Caribische Zee en diens eilanden gingen koloniseren en dus ook op Jamaica terecht kwamen. Het viel de indianen op dat er op het eiland heel veel watervallen aanwezig waren en derhalve noemden zij het eiland zogezegd; watervallen-eiland. De bekendste watervallen van Jamaica zijn de Dunn’s River Falls, Turtle River Falls, YS River Falls en de Reach Falls.

 

 

 

Aan boord haal ik de raampjes verder uit elkaar en zet deze opnieuw in de kit in de hoop dat ze nu wel waterdicht zijn. Aan het houtwerk te zien binnen weet ik dat 1 raampje aan de andere kant opnieuw gedaan moet worden vanwege een klein lek.

 

Dampend en zwetend het overtollige kit afvegen en poetsen nemen we nog een duik in het hele warme zeewater van Bikin Beach. Ik kijk er nu al naar uit om aanstaande vrijdag te kunnen vertrekken. In het zwembad het zout eraf spoelen en laten de zon het verdere werk doen om een mooi schouwspel op te voeren. Een waar Openluchttheater met zee en bergen waar de wildvlammende zonnestralen wel weg mee weten.