Logboek 2018

Krullen op de grond

Tonny?
Tonny?

 

Dinsdag, 24 april 2018

 

 

Rio Dulce

 

In het boekje lees ik van een “one street capital” en dat is dan ook de beste beschrijving voor de hele stad. Alles gebeurd hier in de straat waar ook het vrachtverkeer door de straat slingert. De vrachtwagens maken een vreemd kabaal, door het gebruik van de motorrem als ze van de brug afkomen rechtstreeks de drukte in. Je hoort ze van verre aankomen en je vraagt je af, of het allemaal wel goed komt. De mensen lopen op straat, de winkeliers bouwen hun winkel uit tot op de weg. Iedereen krioelt er doorheen en je moet vertrouwen dat de heren chauffeurs je zien.

 

Bij nader zoeken merk je dat alles voorhanden is, van duur tot goedkoop. De groenten en fruit zijn in ieder geval spotgoedkoop en scoor meteen een ananas voor € 0,80. Bij een kapper staat de kapstoel leeg, ik ben in het bezit van een verwilderde bos met haar. De krullen staan alle kanten op en de kapper kijkt me aan en roept iets onverstaanbaars. Ik zeg hem dat hij er maar iets van moet maken. De tondeuse wordt aangetrapt en met lange flinke halen trekt hij het snorrende apparaat van mijn hals naar mijn kruin. De vlokken met haar vliegen alle kanten op en durf niet in de spiegel te kijken. Voor twee Euro een prima coupe, snel, gedurfd en ben eindelijk eens af van het dominee-model welke Tonny al 35 jaar weet te “stylen” in Den Bosch.

 

Hilariteit genoeg bij Jacqueline die verschillende malen had willen ingrijpen maar gelukkig ging de kapper onverstoorbaar door, hij wilde geen tijd verliezen want hij moest verder gaan met gokken en zijn vrienden zaten geduldig te wachten. De opbrengst van mijn strakke kapsel werd meteen ingezet voor de kans tot meer.

 

In een familierestaurant aan het water eten we een hamburger en kijken uit over het water waar tientallen jachten geankerd zijn en er liggen in de vele jachthavens nog meer buitenlandse schepen. Het is een waar zeilers mekka geworden, maar bedenk dat het veel bezocht wordt vanwege de goedkope liggelden en de bescherming tegen de “hurricanes” in de periode juni tot november.

 

Op het haventerrein een lauw warme duik in het zwembad en prijs me rijk, met de prima plek die we getroffen hebben.