Logboek 2018

Moeilijk wisselen

Van de brug meteen de stad in.
Van de brug meteen de stad in.

 

Woensdag, 25 april 2018

 

 

Rio Dulce

 

De watertaxi brengt ons naar de andere kant van de rivier voor wat boodschappen en verdere ontdekking van de drukke winkelstraat. In een bank probeer ik nog geld te wisselen maar stuit op nogal wat problemen omdat ik enkele dagen geleden al Dollars gewisseld heb voor Quetzal. Er is een maandelijkse limiet en daar ben ik al overheen. Nu vraag ik me af of het niet een beetje doorgeschoten is. Dit staat de toeristenindustrie flink in de weg. Je moet nu per Credit Card betalen en dat is per saldo voor de kopen en verkoper duur. Je zult maar een niet werkende credit card hebben dan heb je een groot probleem op je vakantie.

 

In een onooglijke technische winkel zie ik zonnepanelen liggen die prima zouden passen op de Queen B. De half flexibele panelen die ik nu heb, waren erg duur en hebben een veel te lage opbrengst. Met wat informatie en maten loop ik verder te dubben en te rekenen. Op het einde van de straat tref ik de watersportwinkel en lopen verlekkerd langs de verschillende bootonderdelen. Het is voor de meeste schippers een bijna masochistische trip om rond te lopen door de snoepwinkel van scheepsonderdelen, je komt er altijd met iets buiten. In ons geval de vlag van Guatemala voor € 20,00. Eerbetoon voor het gastland is hier flink aan de prijs.

 

Nog even de brug op, klimmen en kijken van grote hoogte over de twee zijdes van het meer. Wat een prachtig landschap, de vele bootjes op het meer geven het een levendige indruk.