Logboek 2018

Fluisterboot

Biesbosch
Biesbosch

 

Zondag, 21 mei 2018

 

Vlijmen

 

Iets minder dan een maand thuis. In deze maand nog snel naar het buitenland om daar de dingen te doen, die gedaan moeten worden. Het is telkens weer een aanslag op de gezondheid maar breng het er relatief goed van af gezien alle verkoudheden en grieperigheden van de mensen om me heen. In de familie ontstaan er wat complicaties maar worden gelukkig op tijd behandeld. Het is goed, de tijd dat ik in Nederland ben, er te kunnen zijn voor de familieleden.

Thuis alles weer op orde en zelf de tijd gebruiken om naar de tanden en kiezen te laten kijken. Voor een kies ben ik uitbehandeld en wordt er voor gekozen om het maar te laten zoals het is, ondanks alle voorbereidingen. De vrienden schieten er weer bij in, overigens merken ze er toch niets van want ik ben er bijna nooit. De sociale todo-lijst groeit.

 

Het was goed om thuis te zijn en gebruikte ook de tijd om met een fluisterboot de Biesbosch onveilig te maken. Een varen door de kreken en sloten, met prachtig weer kunnen zwemmen in het koude water. Genieten van een dagje Amsterdam met een overvolle veerboot, wandelen over de Zeedijk en door de Kalverstraat. Winkelen en genieten van de terrassen. Amsterdam blijft een leuke toeristenstad, zeker voor ons als provincialen.