Logboek 2018

Rust

Zwembad Tijax
Zwembad Tijax

Dinsdag, 23 mei 2018

 

 

Het voornemen is om vandaag rustig aan te doen. Rusten om de jetlag te lijf te gaan en nu eens de verschillende adviezen opvolgen om het wat rustiger aan te doen. Het duurt niet lang of Oscar staat op de steiger en bedank hem voor alle goede zorgen. Tijdens de koffie som ik het verlanglijstje op wat er op de Queen B nog gedaan moet worden en Oscar wil meteen beginnen. Hij moet geremd worden want het is mijn rustdag. Een halfuur later staan de zeilmakers aan boord en al snel leg ik uit wat er met het zeil moet gebeuren. Ze nemen het mee en beloven me te bellen wat het kost.

 

Bij de receptie meld ik me bij Ninneth voor de rekening en spreken af om voor een volgende maand te gaan. Ik heb uitgerekend dat als ik 10 dagen blijf liggen het al goedkoper is om een 1 maandcontract te nemen. Terug op het schip duikel ik het rubberbootje op en met behulp van de compressor breng ik de vorm er weer in. Motor uit de bak en bij het starten merk ik al snel dat de boot zo lek als een mandje is. De stop blijkt los te zitten en probeer deze met wat lijm en een hamer terug te slaan in het achterschot.

 

Boodschappen halen en wat blijkt, de reparatie van de rubberboot is maar half want kom met een natte kont aan de overkant. Gelukkig is de temperatuur van dien aard dat het er allemaal niet toe doet.

De kapper zit midden op straat de krant te lezen en kijkt meewarig naar mijn kapsel. Als hij zijn stijl lees coupe herkent, glimlacht hij en zegt goedendag.

 

Boodschappen laden, verstouwen, koelkast aan en uitblazen in het zwembad. Er is altijd wel wat te zien want het resort is behoorlijk in trek bij verschillende groepen.