Logboek 2018

Regeltantes

Werelderfgoed
Werelderfgoed

Zaterdag, 27 mei 2018

 

Rio Dulce – Antigua Guatamala

 

Ruim voor 08.00 uur staan we bij de bushalte en vragen om een ticket Antigua. Helaas is er geen sluitende connectie meer van Guatamala station op de volgende bus naar Antigua. Op de gok koop ik twee kaartjes Guatamala City en zal wel zien als we daar zijn. In het ergste geval gewoon een taxi nemen voor de laatste 50 kilometer.

 

Guamalteekse chauffeurs rijden als dwazen en soms heb ik het idee dat we op twee banden door een bocht stuiven. Ondanks het inhalen van voertuigen op onoverzichtelijke punten, samen met een vrachtwagen de haarspeldbocht in komen we niet eerder dan anders aan in Guatamala City. 6 Uur schudden en vooral niet door de voorraam kijken doen een aanslag op het zitvlees. De versleten veren van de stoel staan haaks in het stuitje gegrift, strompelen we de bus uit en loop snel naar het loket en doe of er niets aan de hand is en bestel twee kaartjes. Een lichte paniek ontstaat achter het loket want de bedoelde bus is net weg. Er wordt gebeld en wij worden gesust met de woorden, nog even wachten, het komt goed! Wat er goed moet komen weten we niet maar we staan ineens verbaasd als de dames het voor elkaar hebben gekregen dat de bus speciaal voor ons terugkomt om ons op te halen. Dankjewel, dat is nog eens service en met een blijde lach zwaaien we de regeltantes goedendag. Alleen de buschauffeur, die terug moest komen, heeft een humeur om te snijden en kijkt ons vernietigend aan.

 

Rond 16.00 uur op zoek naar het hostel. In een donker kamertje staat een bed in de hoek geschoven maar hebben wel de beschikking over badkamer met wc. De bedoeling van de kamer is om te slapen zodat we al snel even in een middagdutje verzeild raken om in de avond een stukje te gaan eten. Uit de reisgids kiezen we een goed restaurant en gaan op zoek. De steden zijn zeer logisch ingedeeld. De Calles(straat) lopen van Noord naar Zuid en zijn genummerd. De Carrera’s gaan van West naar Oost en ook genummerd. Het is op deze manier zeer overzichtelijk en we vinden dan ook snel onze eetplek. Een Franse chef in een Zuid Amerikaans ingericht pand, Meson Panza Verde. De Salade Nicoise met geroosterde Tonijn is een aanrader.