Logboek 2018

Elektroshock

 

Maandag, 15 juni 2018

 

 

Rio Dulce

 

Knutselen en klussen aan boord. Voetbal kijken bij Sundog of bij de receptie. Met de watertaxi een nieuwe route gevaren om bij de bouwmaterialen winkel te komen. Ik sprokkel mijn verlanglijst onderdelen bij elkaar en kom beladen met een houten balk van 4 meter en een zak vol schroefjes en andere prullaria bij Sundog aan. Hier begint het onvoorstelbaar te regenen en de bediendes beginnen in paniek de plastic schermen te sluiten om de bakken met water buiten te houden.

 

Het wateroppervlak is grijswit met maximaal 20 meter zicht. De golfslag wordt plat geregend en vertraagd zich. Voor de televisie merk je er niets van en de voetbalwedstrijd gaat gewoon door. Twee wedstrijden om naar te kijken, één met een bal de andere is pure watersport. Als Donar zich er ook mee gaat bemoeien tekst ik naar de Queen B dat het wat later wordt, voordat ik de terugreis onderneem.

 

Terug aan boord word ik nog heviger geconfronteerd met een elektrische schok en schakel met grote schrik de stroom af. Dit was erger dan schrikdraad en weet nu zeker dat er iets volledig mis is. Ik schroef de stekkers open en constateer een doorslaande 30 Amp stekker. Nu maar weer op stap om een nieuwe te halen. Bij Ram-Marine proberen ze me    á raison van € 250,00 een nieuwe 50 Amp stekker set aan te smeren maar besluit dit niet te doen. Bij een verder speuren en wandelen langs de verschillende winkels kom ik met een identieke stekker uit de strijd voor een derde van de prijs. Aan boord schroef ik het systeem in en ben benieuwd.

 

Jacqueline diept uit de kelder, onder het luik van de vloer, enkele spablikjes op en krijgt een flinke stroomstoot. Nu is het een echt serieus probleem en schakel de spanning van buiten het schip af. Dat wordt een nacht zonder airco en haal de witte ventilatortjes maar weer van stal. De enige mogelijke oorzaak zijn de twee stroomkabels die in contact zijn met een restant bilgewater en besluit deze morgen helemaal te vervangen. Weer een klus.