Logboek 2018

Zakken vol lichaamsvocht

 

Dinsdag 19 juni 2018

 

 

Rio Dulce

 

Vroeg opstaan om de hitte van de dag voor te zijn. Ondanks het vroege tijdstip transpireer ik al snel als een otter. Een korte broek die als spons werkt en al snel zijn de zakken heeft gevuld met lichaamsvocht, zout, water, en ander onwelriekende stoffen die mijn poriën uitknallen. Maak eerst de kabels los van de omvormer en trek de drie kabels uit de bilge van achter naar voor. De geel gekleurde kabels voelen een beetje snotterig aan en denk dat het probleem bij de gele geleiders ligt, niettemin alles eruit en nieuwe kabels retour.

 

Met een rekensite voor de dikte van de kabel bij een bepaald ampère, volt en lengte van de kabel haal ik de kabels bij een ijzerwarenhandel. Nu plaats ik de nieuwe kabel langs de zijkant van het schip tussen de binnenwand en de romp van het schip zodat deze vochtvrij liggen. Bij het proefdraaien gaat het even verkeerd omdat ik de aarde verkeerd heb aangesloten en bij het inschakelen knalt de aardlekschakelaar uit. Nou, dat is een gerust gevoel, deze werkt! De andere conclusie is dat de lekstroom gelukkig niet zo hoog is geweest want anders had de aardlekschakelaar de stroom uitgeschakeld. Toch een vervelend gevoel als er onbestemde spanningen op verschillende onderdelen van je leefruimte staan.

 

Ben toch bezig met de stroomperikelen zodat ik na de klus met de kabels ook de zonnepanelen op de bimini plaats met de houten latten in het frame. Het werkt perfect en heb nu een bimini met een hard-top. De kleine zonnepanelen hang ik scharnierend aan de zijkant op. Plaatsen is gebeurd maar nu nog aansluiten. Dat is voor een andere keer