Logboek 2018

Oudjaar,2018

 

31 december 2018

 

Vlijmen.

 

Oudejaarsmiddag en lig in het ziekenhuis voor de zwakke plek. Ik kan met dansen al niet goed de maat houden laat staan dat ik ritme gevoel heb. Hartritme nu ook van slag. De afgelopen twee weken betrapte ik me zelf al op enkele vreemde bewegingen in de borstkas en voelde me tijd en wijle niet lekker. Jammer want de laatste weken thuis waren erg gezellig en stond alles in het teken van de definitieve overdracht van het bedrijf, de kerstdagen met de familie, uitgebreid bezoek van Leanne.

 

Bij de overdracht van het bedrijf erg veel steun van het notariaat en de Rabo gehad maar veel tegenwerking van de verzekering vanwege de vervelende brand in juli. Het heeft misschien allemaal een rol gespeeld en heb me onbewust veel drukker gemaakt dan ik heb laten blijken. Opgekropte droefenis van een jaar met zoveel wisselende emotionele evenementen zoals overlijden moeder, leuke ontwikkelingen kleinkinderen, zorg voor mijn vader, brand, succes met groei door de turn around in het bedrijf, het mooie Colombia, Jamaica, de lieve mensen en omgeving in Guatemala, de vervelend lange reizen vanuit Guatemala om terug te komen, de reizen naar Hong Kong, bemiddelaar in menig conflict. Het ging allemaal vanzelf en heb misschien niet goed geluisterd naar alle goede raad om me heen dat ik wat rustiger aan moet doen.

 

Eigenwijs zal ik wel blijven, voorzichtiger misschien ook maar kijk toch terug op een schitterend mooi jaar. Rond 1600 uur mag ik los van de monitor, gewapend met enkele doordrukverpakking met pillen, ga ik naar huis om Oudejaarsavond te vieren, met veel goede voornemens voor het komende jaar.