Logboek 2019

Wereldreis valt in duigen

Roatan Honduras
Roatan Honduras

 

Maandag, 07-01-2019

 

 

Rio Dulce

 

Doel vandaag is de aanval van een Jetlag verwerken zodat het lijkt dat een saaie heerlijk rustige ochtend zal worden. Krant lezen, de zonen bellen en heerlijk vanuit de kuip de omgeving in de gaten houden. Jacqueline krijgt een ernstige drang om de stuurboord kasten op te ruimen en zoekt alle doosjes met deksel en zonder deksel uit. Moppert dat ik de poetslappen niet heb opgeruimd maar ik reageer niet en laat mijn computerscherm alle moppers opvangen, ik noem dat schermduiken. Druk, druk, druk met niets.

 

De lunch is het kliekje van gisteren zodat we met een gevulde maag boodschappen gaan doen voor de komende dagen. Plan is richting Burnt Key te varen. De hoeveelheid eten valt geweldig mee, alleen het water met 5 kannen, 40 kg heerlijk helder bronwater is een behoorlijk gesjouw. We zijn klaar voor de eerste tocht van dit jaar. Jammer dat we niet vertrekken vanuit Guatemala omdat ik eind van januari terug naar Nederland zal gaan om de Cardioversie uit te laten voeren. Toch maar besloten om deze zo snel mogelijk uit te laten voeren en niet drie maanden te wachten. De consequentie is dan wel het kortere verblijf hier.

 

Met de victualiën in de tas drinken we nog een cola bij Bruno en gaan aan boord om alles in de vriezer of koelkast te brengen. De verdere middag is voor het zwembad waar we April treffen voor een praatje. Ze waren vertrokken naar één van de Honduras eilanden Roatan maar kregen elektriciteit problemen zodat ze terug gekomen zijn naar hier. Jammer voor hen en vooral ook dat ze besloten hebben om terug te gaan naar Florida en niet verder meer zullen reizen. Alweer een wereldreis in duigen.