Logboek 2019

Regen? Gewoon vertrekken.

 

Maandag, 14-01-2019

 

 

Rio Dulce – Burnt Key

 

 

Het regent pijpenstelen maar dat is voor een rechtgeaarde boeren Nederlander geen beletsel te zijn om boodschappen te doen voor enkele dagen naar de jungle. Met 5 dagen eten en drinken aan boord zetten we koers naar het einde van het meer Izabal.

 

Kevin, waarschuwt me dat er veel regen voor de komende dagen voorspelt is. Ik kijk naar boven, steek mijn hand uit en vang de druppels die voorspeld zijn al op. Geen probleem om te vertrekken zeg ik hem, hij lacht en geeft me gelijk.

 

Met een 2000 toeren en een behoorlijke vaart zonder enige storende trillingen varen we naar de monding van de baai van Burnt Key. Burnt Key is een jachthaventje volledig op zijn retour. Bijna geen bezoekers en het restaurant heeft zefs de koelkast open staan om te laten zien dat de menukaart uitverkocht is, de hangsloten hangen los aan de deur. Wij leggen aan om enkele dagen op rust te komen en uitzicht te houden op al het verkeer van de indianen met schoolgaande kinderen, vissers met werpnetten en de gewone schippers in boomstammen, die blik op oneindig houden en doorpeddelen. Voor ons is alles bijonder, voor hen is het normaal.

 

Vanuit de kuip is het prachtig om te genieten van de jungle, de bergen met wolken. De geluiden om me heen, de schreeuwen van de vogels, de lokroepen van de watervogels, het klapwielen van de groepen reigers die over het water scheren op weg naar hun slaapplaats. Wat een rust, wat een prachtige omgeving.