Logboek 2019

Hoe gaat het met...?

 

Woensdag, 16-01-2019

 

 

Burnt Key

 

De vishengel met kunstvisje uit de achterkajuit en probeer een vis te vangen. Als deze toch niet gebracht wordt, dan maar zelf aan de slag. Prima tijdvulling en resultaat is op voorhand nul. Uitgooien, even wachten, langzaam naar binnen takelen en dit ritueel opnieuw maar dan op een andere plaats. Ik vis al jaren en nog nooit heb ik iets gevangen met een werphangel. Dit is niet voor mij weggelegd. Verkeerde techniek of tactiek, verkeerd aas of gewoon ongeduldig.

 

Na een vruchteloze poging, werp ik me maar op de klussen.  De nieuwe gasverdeler met manometer, en maak me het programma van de elektronische kaart en gps eigen. Breng de waypoints van Punta Gorda Belize in. Ik mag nog niet vertrekken maar wat zou ik graag ……

 

Op de steiger verschijnt een Engelsman die vraagt waar de beheerder is. Ik wijs naar de werkplaats maar hij zegt dat er niemand is. Tja, dan moet je het mij niet vragen. Of ik de beheerder de groeten wil doen van de Pink Panther. Dat kost niets, en beloof hem dat ik dat zal doen.

 

In de middag bellen naar mijn vader en probeer mijn zoon te bellen die ik uit zijn slaap haal. Het zijn waarschijnlijk afkick verschijnselen om te weten wat er mogelijk speelt.

Hoe gaat het met de koers van de aandelen, hoe gaat het met de afwikkeling Brexit, hoe gaat het met het bedrijf, hoe gaat het met de vakantie van de middelste zoon, hoe gaat het met de jongste zoon die op conferentie is, hoe gaat het met de oudste en hoe gaat het ….. ? Vragen genoeg, en nu nog loskomen van dit alles.

 

De beheerder komt zich nog even laten zien en maakt een praatje. Ik doe hem de groeten van de Pink Panther maar het duurt een tijdje voordat hij deze weet te plaatsen. De vis wordt beloofd voor morgenochtend 07.00 uur.