Logboek 2019

Erg warm.

Verkrijbaar bij Wellenshop. Teakproppen
Verkrijbaar bij Wellenshop. Teakproppen

 

Woensdag, 23-01-2019

 

 

Rio Dulce

 

Voor mij de laatste dag, er staat nog een klus die op de fictieve todo-lijst staat. De extreme warmte met brandende zon is de oorzaak dat de houten afdekstopjes van de houtschroeven in de houtenstootlijst en de sierrand op de zijkant van de kajuit eruit springen. Met een kleine schroevendraaier wip ik de houtresten eruit, schroef de schroef uit en boor met een boor van 10 mm het gat op. Kit in het gat, schroef terug en vervolgens de houtstop erin. Met de zaag het overtollige hout eraf en met een schuurpapiertje vlak maken. Voorstaande bewerking 36 keer in de brandende zon, zweetdruppels druipend van het hoofd en ben twee uur later tevreden over het resultaat.

 

In de stad halen we boodschappen en lopen weer terug met de boodschappen op de rug, want vanavond komen Sharon en Kevin van de Magique op bezoek. Voor het bezoek nog even het zout van het lijf door een duik in het bad. We treffen een aantal Nederlanders en krijgen een gezellig contact en moeten helaas het gesprek te snel afbreken omdat we de afspraak hebben voor de borrel in de kuip.

 

Tijdens de borrel krijgen we adviezen, waypoints, strepen en aandachtspunten op de kaart voor de tocht naar Belize. Vooral de veilige en mooie ankerplekken bij het rif zijn voor mij erg belangrijk en kijk er steeds meer naar uit om te vertrekken maar eerst even nog op en neer naar Nederland.