Logboek 2019

De laatste dagen

 

Dinsdag, 12 februari 2019

 

 

Burnt Key Guatemala – Placencia Belize

 

 

De wekker waarschuwt ons voor de komende dag en staan op in het donker. Nog een momentje wachten voor het echte licht en gebruik de tijd om het huisvuil weg te brengen en gooi de boot los.

 

Met een beheerste snelheid tokkelen we door de kloof. Wat een pracht en wat een sfeer. De mist dampt van de golven af en de wolken omhullen de bergen. Even breng ik de snelheid van de Queen B omlaag en gaat Jacqueline op het voordek staan vanwege de mist om de weg te wijzen en te vinden.

 

Rond 08.00 uur zijn we voor Livingston en vaar voorzichtig over de zogenaamde “Bar”. Een grote zandplaat voor de rivier die een diepte moet hebben van 1,50 meter en we steken 1,40 meter. De zandplaten blijken zich te verplaatsen en opweg van het ene waypoint naar het andere, zie ik aan de zijkant van de boot, de vissers in het water wandelend van boot naar boot lopen. Zonder problemen, geen gevoel van wrijving of het aanraken van het harde zand, loopt al snel de dieptemeter op. Erover heen en het gevoel van vrijheid overvalt me.

 

Eerst nog de motor maar al snel kan het zeil omhoog en loop met een gangetje van 3 tot 5 mijl naar Belize.

 

De zon staat samen met de zeelucht te branden en wordt er hondsmoe van maar al veel te blij met de zeiltocht. Rond 16.30 landen we voor de rede van Placencia en laten het anker vallen. Het anker houdt meteen en de rust valt over de Queen B.

 

Eten en vroeg naar bed, varen is vermoeiend.