Logboek 2019

De Voedselbank

Frutas y verduren bij de Mega Markt
Frutas y verduren bij de Mega Markt

 

Maandag, 04-03-2019

 

Cozumel

 

Gisteren contact gehad met Adolfo, de monteur van de generator, maar ook deze ochtend en hij laat weten dat hij pas op het eind van de dag komt omdat hij een afspraak heeft gemaakt met de sub dealer in Cancun om het probleem te bespreken.

 

Het maakt ons de handen vrij om boodschappen te halen voor de komende dagen. Bij het winkeltje haal ik eerst een paar zakken met ijsklonten om de koelkast op koude te krijgen. Daarna lopen we op het gemak naar de stad en gaan eerst langs de bank voor wat cash geld en vervolgens in de Megamarkt voor de boodschappen van de komende dagen. Zware spullen zoals water en frisdrank samen met de etenswaren laden we in de taxi. Met een karretje naar de steiger en de boot, eindelijk is de voedselbank weer gevuld.

 

De buren zijn op documenten jacht en waarschuw hen voor het departement hygiëne die op jacht is naar vers en diepvries vlees, aangebroken etenswaren, fruit en groenten. Deze spullen worden in beslag genomen omdat ze bang zijn dat Mexico door de bacteriën, insecten en of andere kwaadwillende bacteriën geschaad zou worden. De buurman adviseren we om de spullen bij ons aan boord te zetten. Dit blijkt een goed advies want de controle vindt plaats en na de controle overhandig ik de courgettes en de wortels terug aan de rechtmatige eigenaren.

 

De middag is voor de voorbereiding van morgen zoals bakskisten opruimen en inladen. En te wachten op de Adolfo die natuurlijk niet komt opdagen en het probleem generator blijft bestaan. Hij bezweert me via de WhatsApp dat de windingen in de generator goed zijn en dat het op te lossen valt met een nieuwe printplaat en een paar condensatoren. Allemaal heel mooi maar het is weer een reparatie zonder resultaat.

 

Een mooie avond in de kuip en bereiden ons voor om de waypoints in de verschillende apparaten in te brengen. 43,5 Mijl staat de Queen B te wachten.