Logboek 2019

Bijvangst

Summum van toerisme
Summum van toerisme

 

Woensdag, 06-03-2019

 

 

Isla Mujeres

 

Het is koud! 24 Graden in Mexico is heerlijk koel op de steiger en de meeste Mexicanen dragen nu lange mouwen in plaats van de normale T-shirtjes. De Chef de Bureau zit diep weggekropen onder een trui naar haar computer te staren en verontschuldigt zich dat er geen golfkar is. De kar staat met stukken in de garage.

 

We besluiten om er toch op uit te gaan en lopen langs de weg naar het dorp. In het dorp besluiten we een kar te huren en zien dat deze weliswaar een stuk duurder is maar wordt me geweigerd omdat ik geen rijbewijs kan laten zien. Je moet dus een rijbewijs hebben voor een aftandse golfkar met een simpele voor en achteruit. Volledig beveiligt door het gaspedaal. Gaspedaal loslaten is automatisch de motor af. Gaspedaal aanraken is de motor starten en meteen vooruit.

We lopen dan maar wat verder langs de waterkant het dorp in en langs de kust met de wind in de rug, richting de boot.

 

Bij een strandtent of restaurant eten we een broodje vis met een prachtig turquoise uitzicht van de verschillende tinten kleuren groen of lichtblauw in het zeewater.

Het lopen valt me zwaar door de nog altijddurende jicht. Door het ontzien van de grote teen ga ik leunen op de kleine teen en loop daar een paar behoorlijke blaren op. De pijn gaat zich nu verplaatsen van grote teen naar de kleine. Bijvangst zullen we maar zeggen.

 

In de middag krijgen we de leftovers van de koelkast van Quantum Leaf omdat ze morgenochtend vertrekken naar huis. Wij eten in de avond een heerlijke tonijn steak en vinden in de Doggybag een lekker stuk kaas dat bij de borrel genuttigd wordt. Bij de winkel haal ik nog wat zakken ijs voor de koelkast zodat we toch een beetje koude in de bak hebben.

 

Even contact met Dirk en melden hem dat we op een prachtig eiland zijn met de mooiste stranden, de oceaan die op de rotsen slaat en de vreemde manier van transporteren met golfkarren zonder golfbaan..