Logboek 2019

Knauwend Amerikaans

Robalo of snook
Robalo of snook

 

Vrijdag, 08-03-2019

 

 

Isla de Mujeres

 

Nu we toch een kar hebben, laten we deze de zware boodschappen sjouwen. IJsblokjes halen en naar de supermarkt voor bier, water en sappen. In de winkel haal ik een stekker die op de stroompaal past. Wat verderop in het dorp scoor ik de condensatoren. Met allerlei onderdelen rijker en boodschappen lever ik de kar in en heb de tijd om me druk te houden met nog maar eens proberen de generator te repareren. Helaas ondanks de nieuwe condensatoren en een uurtje werken om alles terug op zijn plaats brengen moet ik het opgeven en concludeer dat de printplaat echt kapot moet zijn. Ik bel naar Nederland en vraag prijsopgave en de mogelijkheden de printplaat zo snel mogelijk te leveren.

 

De stekker druk ik met mijn dunne stroomdraadje in de paal en wat blijkt: de koelkast doet het ermee en koelt nu de inhoud.

Een Amerikaan groot en dik, eigenaar van een visboot komt verwonderd vragen of dat (hij wijst op de stroomdraad) alles is wat de boot aan energie gebruikt? Ik bevestig dat en hij begint in een volledig knauwend plattelands Amerikaans verder te vragen en of we wel eens storm hebben gehad. Ik maak de boel niet erger dan het is en zeg dat we veel geluk hebben gehad maar kan het niet laten om te vertellen dat ik liever in een storm met een zeilbootje lig dan met zulk een motorschip c.q. visboot inclusief uitkijktoren en uithouders. Hij kijkt me aan en knikt dan begrijpend, een zeil drukt in de golven en dempt de golven, een motorboot met een extra gewicht boven is een speelbal van de ene golf naar de andere.

 

Aan de printplaat wordt nu van alle kanten gewerkt om deze te bemachtigen.