Logboek 2019

Wowww

szonsondergang op Isla de mujeres
szonsondergang op Isla de mujeres

 

Zondag, 10-03-2019

 

Isla de Mujeres

 

De golfkar staat mooi klaar en kan de ingevlogen gast het eiland laten zien. Van de centrale locatie van de veerboten met al de souvenirs. Kleurrijk aardewerk, T-shirts met de zogenaamde geestige teksten en imposante sombrero’s. Sombrero’s met een diameter die alle andere voetgangers van de stoep drukken.

 

Een paar vrienden uit de LHBT-categorie zitten opvallend gemaakt in de golfkar, de benen decent gekruist, de handen vast aan de opwaaiende sombrero terwijl in de andere hand met stijl en flair een mojito gedronken wordt. De chauffeur met getrimd baardje weet de weg niet meer en wordt geassisteerd door een co-driver die de man met een hand op de dij de route wijst. Zelfs Jacqueline kan een spontaan Woww niet onderdrukken. Ook deze mannen vieren feest op dit eiland en het is ze gegund na al dat werken in de betuttelende maatschappij.

 

Na een paar boodschappen een showup aan het zwembad voor een frisse afkoeling en de buren bekijken. Het gaat er allemaal wat gezapig aan toe en het is een rustmoment geworden in de dagelijkse gang. In de avond lopen we een visrestaurant binnen die zich presenteert als vismarkt. Je koopt je vis per gewicht die dan meteen bereid wordt. Het nadeel is dat de optisch kleine vis altijd nog te groot is en erg duur wordt. Het eten is prima en een belevenis. De zon doet zijn best om met een mooie stralenkrans in de zee te zakken tussen de gebouwen van Cancun.