Logboek 2019

Swingende ambtenaren

 

Dinsdag, 2 april 2019

 

Barcadere Cayman - N 18° 48’285  W 081° 27’736

 

 

Afrekenen, tanken en weg uit de haven. Op de lagoon met de motor naar Main Channel waar de betonning de weg wijst naar de Caribische Zee. De deining krijgt vat op de Queen B en rol het grootzeil uit. Nu blijft de geïmproviseerde reparatie van de wagen op de giek vast te zitten. Met een paar klappen schuif ik de wagen een stuk naar achter zodat het grootzeil tot het eerste rif uitgerold kan worden. Het is genoeg, niet optimaal maar het weerhoudt me niet om door te varen. Genua uit en met de wind mee naar de oostelijke helft van het eiland. Een draai om de punt en zien George Town liggen met 4 Cruiseschepen. Business as usual het toerisme en het uitmelken van de toeristen gaat gewoon door. Bij het punt waar we afstand nemen van het eiland roep ik de laatste keer “Port Control” op en meld ons af als vertrokken zijnde. De man wenst ons goede reis en hoopt dat we nog eens terugkomen naar Cayman en vraagt of alles naar wens was op het eiland. Wat een klantenbinding, wat een afscheid, zo kunnen ambtenaren ook vierkant achter hun land staan. Swingende ambtenaren.

 

Rond 18.00 uur valt de wind weg en moeten we het met minimale snelheden doen. Regelmatig 0,8 mijl op de klok en mijn humeur zakt naar een stand 0,0008 zonder het al teveel te laten merken. Zonder de motor te starten dobberen we de nacht in, 5 knoop wind in de top van de mast en flipfloppende zeilen. De stuurautomaat bromt af en toe een koerscorrectie en wachten af. De nacht is pikkedonker zonder schijnsel van de maan. We zullen het van de duizenden sterren om ons heen moeten doen.

 

Door de AIS merken we dat er nog een schip bij ons in de buurt is maar hebben daar verder geheel geen last van. Nog 328 mijl te gaan.