Logboek 2020

De volgende!

Easter Stream
Easter Stream

 

Donderdag, 25 juni 2020

 

 

Hao

 

Met de fiets naar het medisch centrum en meld me aan bij de receptie voor een inschrijving. Het voelt meteen bekend en ga in de stoel naast de vrouw zitten die musiceert en me enkele dagen geleden met de auto heeft teruggebracht naar de boot. Een half Chinees, goed verzorgde man met kuifje blijkt een verpleegkundige te zijn en neemt me onderhanden en begint de bandages af te wikkelen. Hij vindt de plekken die ik al genezen heb verklaart zorgelijk en begint de wonden schoon te maken, desinfecteren anti bacteriële zalf en een flinke penicillinekuur. Hij laat er geen gras over groeien en pakt flink aan. Ik voel me niet gerust op de ontwikkeling van de wonden maar wel over zijn aanpak. Met een zak vol verband en een aantal verpakkingen Amoxicilline, allemaal gratis, strompel ik de behandelkamer uit.

Iedereen op de bank in de wachtkamer denkt dat ik een zware behandeling heb overleefd want met beide handen, elleboog in het verband en strompelend buiten komen van de dokter is bepaald geen reclame voor het centrum. De wachtkamer is ineens verdacht stil en ik hoor de dokter “De Volgende?” roepen.

 

Van de dokter naar het internet om de grote achterstand op de weblog weg te werken en Jacqueline haalt een aantal boodschappen waarna we naar de haven gaan om de Easter Stream te begroeten die vanochtend is aangekomen. Ze liggen met een beetje dringen op de beste plek in de haven. De Franse boot wordt gedwongen wat op te schuiven en al snel is de setting op de zuid kade duidelijk en is er plaats voor drie schepen. De eigenaar van de boot waar Helene voor zorgde is terug en maak een praatje. 82 jaar en nog steeds plannen om tochten te maken en zoekt naarstig naar een ervaren opstapper want dat blijkt Helene niet te zijn.

 

In de haven begint het vissen weer opgang te komen en met twee netten wordt de vis opgejaagd en de man alleen, een commerciële visser, gaat er met de buit ervantussen want het net spartelt en is zwaar van de visjes terwijl de lokale dames en bekaaid vanaf komen.