Logboek 2020

UFO

UFO
UFO

 

Zaterdag, 4 juli 2020

 

 

S 17° 54’489 W 142° 03’545 - S 17° 56’571 W 143° 45’643

 

 

Ondanks de vele miljoenen sterren ben ik alleen op deze vlakte. De golven deinen geluidloos onder het schip, de wolken fluisteren door de wind tussen de sterren en het schip. Wolkenformaties en de verklaring van de imaginaire beelden kunnen een inzicht geven in je persoonlijke toekomst heb ik eens gelezen. Haha, denk ik, het is net zoals mijn leven elk moment anders en onvoorspelbaar. Het is goed om hierbij te dromen en je geest ermee te laten spelen om de tijd door te komen.

 

De Queen B maakt prima vaart ondanks de voorliggende koers waar ik zulke hekel aan heb. Wind recht van achter met kans op gijpen zijn nu anders omdat de golven in een vast patroon meestaan en de stuurautomaat met een lichte hoek ten opzichte van de wind weet de Queen B net uit de gijp te houden. 4,6 Mijl is een leuke vaart bij rustig weer. Rond 01.30 passeren we het eerste eiland en de lampjes met de witte ring van brekende golven op het rif zijn prima te onderscheiden. De wind neemt iets af en zie op een relatief lage hoogte een helder object in de lucht hangen. Absoluut niet rond zodat ik een ster uitsluit. Het beweegt en plaats natuurlijk de witte stip als een vliegtuig maar de vreemde bewegingen van omdraaien en terugkeren zijn opmerkelijk. Een kleinere witte stip komt eronder hangen en begin nu te twijfelen aan mijn ogen. Deze maar eens goed uitwrijven en opnieuw kijken maar het beeld blijft hetzelfde. Ben ik getuige van een UFO? De gedachtes slaan op hol en Frans-Polynesië zou inderdaad een prachtige plaats zijn om zonder enige drukte van vreemde mensen te kunnen landen, bevoorraden en nog veel meer. Is het een testvlucht van de Fransen? Na een halfuur zie ik de UFO draaien en verwijdert van me en zie deze niet meer terug, het kleine object is plots verdwenen zodat ik mijn fantasie in de kuip los kan laten gaan. Gelukkig zit ik vast aan mijn lifeline zodat ze me niet zomaar kunnen ontvoeren en slachtoffer worden van experimenten op een onbekende planeet.

 

Jacqueline heeft het zwaar met zeeziekte door het hevige schommelen en een aanval van migraine helpt het plezier in deze mooie dag niet mee. Ik blijf er rustig onder want kan haar nergens mee helpen.

 

Vanochtend de fok uitgeboomd en met een volledig zeiloppervlak door de wind voort laten bazen. Enig rendement van spleetwerking of vliegtuigvleugel waar de zeilen door het luchtarme voortgetrokken worden is er helaas niet bij. Het is zeilen om afstand te overbruggen als toerzeilen en dat is niet altijd even sprankelend vandaar het zien van een bonito onder het schip tijdens het weghalen van de fokkeloet al een evenement is.

De scheur van het grootzeil wordt niet groter zodat dit een geruststellend idee is.