Logboek 2020

Belgische Noodvlag

Veiligheidsmiddelen
Veiligheidsmiddelen

 

Donderdag, 9 januari 2020

 

Vistamar

 

 

Hoeveel uur zijn er zuchtend met het hoofd in de generatorkist vorig jaar versleten? Hoeveel uur zijn er nog te gaan. Probleem is nu dat er geen water opgezogen wordt zodat de conclusie is dat het waterpompje kapot is. Scheurtje of het lager laat lucht door want het afgelopen jaar zijn er drie riempjes gesneuveld van een euvel dat niet te achterhalen is geweest en nu geen aanzuigend vermogen.

De motor doet ook vreemd maar na het stellen van de kleppen loopt deze als een zonnetje. Waterpomp probleem blijft onopgelost en zal morgen de pomp vervangen. Nog een paar uur in de bakskist. Vanochtend Alejandro op bezoek geweest voor de koelkast en komt zaterdag terug voor een nieuwe condensator, bijvullen van koelvloeistof en volledige onderhoudsbeurt. Kost een paar centen maar moet er dan vanaf zijn, hoop ik.

 

De Italiaan houdt me staande en begint een geweeklaag over de onheuse behandeling die hij krijgt van de Marina en moet vanaf 15 januari 40 % meer gaan betalen omdat het dan hoogseizoen is. Steen en been klagend en zegt dat hij niet in staat is te betalen. Hij begrijpt er niets van, ligt al 8 maanden hier en is alleen maar aan het repareren en niemand heeft last. Goede huurder volgens hem en nu de aankondiging voor de extra rekening terwijl de motor niet gemonteerd is. Hij kan geen kant op en loopt zuchtend verder.

 

Doorgaan met de eigen problemen en niet de last van de anderen meenemen. Bij het koken blijkt de gasfles leeg te zijn en moet de sleutels opnieuw uit de zak halen om de fles te wisselen. Zit niet mee vandaag. Jacqueline is wat meer opgeschoten en weet van de Belgische vlag een noodvlag te maken voor de joon te maken.