Logboek 2020

Romantiek aan boord

toch romantisch
toch romantisch

 

Vrijdag, 14 februari 2020

 

 

 

S 12º 24,545 W 099º 09.331 - S 13º 44,825 W 100º 10.216

 

 

Moet me diep schamen dat ik Valentijnsdag mis. Het is door een telefooncontact van broer Rikus die ons attent maakt op de heuglijke romantische viering maar helaas we hebben ons niet voorbereid en moeten het erbij laten.

 

Wel zijn er enkele leuke dingen te vieren namelijk de magische grens is bereikt van minder dan 1000 mijl te gaan. Leuk maar op het moment dat ik Jacqueline voorreken dat de geplande aankomst niet volgende week dinsdag is maar de week erop, schrikt ze van de realiteit. Dat is nog een hele tijd. Met een sms via de satelliettelefoon wordt ik op de hoogte gehouden van het wel en wee van de jongens. Het vervult me met blijdschap en ben trots op de mannen.

 

De wind neemt af en ben weer eens druk met allerlei touwtjes, stelknoppen, schoten. De kotterfok is al een tijdje uit het zeilplan zodat we met een standaard zeiltuig de elementen te lijf gaan. De golven maken het moeilijk bewegen aan boord maar het weerhoudt me niet om een feestmaal aan boord te prepareren.

 

Tegen de avond verandert de zee en de wind komt terug uit een vaste hoek. De Queen B laat het zich welgevallen en begint met een rush op het dag totaal om deze weer wat op te krikken. Ik kan weer heerlijk wazig over de vlakte van zeewater kijken en zie de zon verdwijnen achter een paar verborgen wolken. Jammer maar het zit niet altijd mee op Valentijnsdag.