Logboek 2020

Klussendag voor de volgende etappe

 

 

Woensdag, 26 februari 2020

 

 

 

Hanga Roa

 

 

 

De klussendag om de boot voor te bereiden op het vertrek voor aanstaande zaterdag. Een todo lijst volgen en alles aanpakken wat je tegen komt. Gaskraan plaatsen en erachter komen dat de koperen leiding op knappen staat. Zaag de leiding eruit en plaats een gasslang die ik binnen aan de koperen leiding vastmaak. Dikke klodders kit om het water van de gasbun buiten te houden.

Lummelbeslag smeren, val uit de mast, reserveval losmaken van de dirklijn, log losmaken, blokken smeren, de klepper uit de mast. En de klapper van de week is de aangroei die onder de boot zit.

 

Ik heb heel wat aangroei gezien vooral bij andere schepen maar nog nooit zo een collectie als onder de Queen B. Dikke trossen of velden met eendenmossel die met een plamuurmes weggestoken moet worden. Een uurtje intensief snorkelen geeft een eerste schoonmaakbeurt maar er zullen er nog wel enkele volgen voordat het probleem adequaat is opgelost. Tijdens het schrapen dwarrelen de restanten naar beneden en kan zonder enig probleem 21 meter diep kijken.

 

Wat is het water hier helder, een soort van steppeachtig gebied onder de boot met een trompetvis en enkele kleine visjes die gulzig naar de losgebikte eendenmossel uitvallen. De armen worden intensief gebruikt en gaan op het einde van de middag een ijsje halen bij het haventje.