Logboek 2020

Storm alert

 

Vrijdag, 28 februari 2020

 

 

Hanga Roa

 

 

De weerman Rikus geeft een alert af dat er veel wind vanaf Pitcairn komt en deze storm kan oplopen tot een 45 knoop. Dit geeft een heel andere kijk op de situatie en we overleggen of aanstaande zaterdag wel een goed tijdstip is voor vertrek.

 

Vanochtend vroeg opgestaan om boodschappen te doen en diesel te halen en nemen het besluit om gewoon met de voorbereidingen door te gaan. Eerst twee van de vier Jerrycans leegmaken in de vaste tank en met het karretje in de tender gaan we op weg. Door de hoofdstraat slenteren we met in het achterhoofd waar zijn de beste spullen voor de komende 15 dagen te koop. Bij de dieselpomp 50 liter diesel en rol deze op het bagagekarretje door het dorp. Bij een koffiebar eindelijk een wifi bericht zodat we een overzicht krijgen, wie, wat, hoe en waar er allemaal in de wereld heeft afgespeeld.

 

Met onbestendig weer, vervelende golven en een Queen B die vervaarlijk ligt te zwaaien trek ik de kannen op het dek. Het begint van de weeromstuit ook nog eens heerlijk te regenen. Rustig aan in de middag en rusten uit van de vermoeienissen van de laatste dagen. Een honderd liter in de hoofdtank overgeheveld en heb nog een 50 liter op het dek staan. Mijn calculatie is 165 liter en ben benieuwd of dit uitkomt.

 

Een stukje tonijn in de pan met snijboontjes en hebben heerlijk gegeten met een prachtige avond waar de wind wegvalt. Zouden we vannacht eindelijk eens rustig kunnen slapen?