Logboek 2020

Slechtste president ooit.

Met beide heb ik ongemerkt te maken.
Met beide heb ik ongemerkt te maken.

 

Dinsdag 19 mei 2020

 

 

Rikitea

 

 

Nooit verwacht dat de Gendarmes, mijn hoop op vertrek zijn want alle officiële aankondigingen over de radio worden bevestigd of ontkracht door de Gendarmes. De aankondiging van Monsieur President de la Republique Fritz dat er vrij verkeer is tussen de eilanden blijkt in zijn persbericht een foute zin te hebben gebruikt. Hij blijkt een interpretatieverschil van zijn ambtenaren verkeerd uit te leggen namelijk het verkeer inter en intra tussen de eilanden. Een aankondiging van Total-Deconfinement blijkt wel afgeroepen maar er niet bij gezegd wanneer deze uitgevoerd wordt. De oppositie partij roept meneer Fritz uit tot slechtste president ooit op de eilanden. En daar sta ik dan met mijn “Rutte” achtergrond veel beloven toch niets doen en zo ook hier. Kom eind van de week maar terug want dan weten we meer maar 1 ding is zeker: U kunt nog niet naar de Tuamotu’s, wel mag U varen tussen de eilanden van de Gambier. 

 

Toch maar de vertrekkersboodschappen bij elkaar sprokkelen en ga voor een rondje bij JoJo supermarkt en breng verslag uit aan de collega zeilers die allemaal benieuwd zijn naar de uitslag van het contact met de Gendarmerie.

 

Door de vele berichtjes met het thuisfront krijg ik een summier beeld van de Corona beperkingen in Nederland, via de radio hoor ik de paniekachtige reacties uit Frankrijk en prijs me gelukkig met de gelaten sfeer op de Gambier.

 

Zo beleeft iedereen de Confinement of Lock down op eigen wijze. Jean Paul van de Alexander One beschrijft me de complottheorieën dat alles geënsceneerd is om eindelijk de wereld te herschikken en met deze acties onze laatste restjes privé te ontnemen om uiteindelijk de samenleving nog meer belasting te laten betalen en te controleren. Vreemdelingen controle en toelaten wordt nu een speerpunt en dat zal nu door veel meer mensen gedragen worden. JP besluit zijn betoog C’est ca!