Logboek 2020

Opblaasbaar proefvaren

weerbericht van windy.com
weerbericht van windy.com

 

Donderdag 28 mei 2020

 

Rikitea

 

 

 

Vertrekkerskoorts. Het bloed borrelt, het hoofd begint automatisch te calculeren, doorrekenen, de lucht onderzoeken, buien lokaliseren en op de berichten van broer Rikus te wachten of hij een andere conclusie trekt. Vanochtend opgestaan met af en toe een bui maar eten in de kuip en gaan naar Philippe voor weerbericht en het plaatsen van een serie weblog artikelen.

 

Het is niet druk bij het internetcafé en merk dat de meeste zeilers afscheid zijn nemen bij het eiland Taravaj. Afscheid nemen van de gastvrije bewoners om vrijdag direct te vertrekken. Voor ons betekent het een rustige ochtend aan de tafel en spreken de Pakia Tea, die nog een tijdje hier willen blijven hangen. Na het gunstige weerbericht naar de winkel om de boodschappenlijst vol met streepjes te zetten. Sambal Oelek gaat hier niet lukken maar kom toch met een zoete chilisaus uit de strijd. Vriezer vol, toast en rijst en er kan maar weinig meer gebeuren zodat we al snel de benodigdheden in de tas hebben. Nog even naar Postkantoor voor het wisselen van geld want de komende drie weken komen we zeker geen ATM tegen.

 

Aan boord alle spullen op zijn plaats en maak een uitgebreide garnalen salade met een glaasje wijn. Het leven is zo slecht nog niet en zeker met de vooruitzichten van nu. Een bon Deconfinement.

 

Op het dek de bulletalie installeren, de dieselkannen extra borgen, losse spullen in de bakskist. Vuil wegbrengen naar de gemeenteplaats, Jacqueline gaat proefvaren met de opblaasbare kajak van de Lucipara2 en komt enthousiast terug van het peddelen. Nu gaat het snel want de rubberboot uit het water en schoonmaken, de buitenboordmotor in de bakskist en de dinghy oprollen in de zak en in het bed van de achterkajuit.

 

Floris en Ivar zeggen goedendag, Chris van de HaiYou en natuurlijk Linneth en Niels die nog snel een borrel halen en de wens uitspreken elkaar weer snel te zien.