Logboek 2020

Op de yoga-mat

in opperste concentratie
in opperste concentratie

 

Zaterdag, 6 juni 2020

 

 

Hao,

 

 

Tijdens de leuke avond is er afgesproken voor een yoga sessie door Sebastiaan die in zijn transcendente wereld ineens Janneshe blijkt te heten. Jacqueline staat vroeg op en gaat met haar matje naar de boot verderop en zie al snel dat een aantal collega zeilers in de meest onmogelijke standjes verdwijnen waarmee ze in de toestand van Siddharta of meditatie dienen te verdwijnen. Ik wil een foto maken maar dat wordt niet op prijs gesteld en pak al snel de camera in terwijl mijn blik de boel op het netvlies vastleg.

 

Jacqueline komt moe uit de sessie en stel voor dat ik boodschappen ga halen en loop naar het dorp waar ik niet alleen de JoJo ontdek maar een nog groter winkel iets verderop. Buiten het normale voedingspakket blijken ze beide ook een hardware pakket te hebben waar ik nog niet zo heel veel mee kan. Geen waterpomp, geen bilgepomp zodat het behelpen blijft aan boord met het drinkwater.

 

Net na de middag trek ik de stoute schoenen aan en ga een stukje wandelen om wat kilometers te maken. Een beetje Vlielandgevoel komt over me heen.