Logboek 2020

Oud geworden

romantische bbq
romantische bbq

 

Zondag, 7 juni 2020

 

Hao,

 

 

De wind is gedraaid en de Queen B ligt weer tegen de kademuur te schuren. De yogales is zelfs nog iets eerder begonnen en heb de tijd om heerlijk bij te komen van de nacht. Met een kop koffie in de hand naar de yogales kijken en met de lierhandel in de hand om het schip van de kant te trekken met de ankerlijn die uitgebracht is.

 

Na de yoga samen boodschappen halen want de winkels zijn tot 10.00 uur open en hebben daar weinig tijd voor. Een leuke wandeling en zien dat JoJo ondanks zijn openingstijden bord gewoon dicht is en ga naar de volgende winkel waar de boodschappen halen om een barbecue voor onszelf te organiseren op het strand.

 

Chris van de SeaJay komt langs en stelt voor om bij een klein eilandje een 65 kilometer verderop wat te gaan snorkelen aanstaande dinsdag en zeg toe dat we daar wel voor in zijn.

 

Langs het zandstrandje neem ik de Cobb en ontsteek deze met wat houtskool en hebben samen een romantische BBQ aan de vloedlijn. De zon zakt dan wel achter de rug in het water maar wij weten de kleuren van de wolken en het zachte kabbelende water bijzonder te waarderen onder het genot van een wijntje, garnalen en een paar worstjes. De honden liggen braaf met de kop tussen de poten op het strand te wachten of er nog iets te snacken valt.

 

OP de kop van de pier zien we enkele gitaren wandelen en er blijkt zich een nieuw feest te ontwikkelen bij de SeaJay. Wij houden ons mooi afzijdig en horen het morgen wel. Dit blijkt inderdaad behoorlijk uit de hand gelopen te zijn en met een dikke smile hoor ik het aan. Ik ben nu echt oud geworden dat ik niet overal meer bij hoef te zijn.