Logboek 2020

Internet, het contact met de wereld

Paella
Paella

 

Vrijdag 10 juli 2020

 

 

Papeete.

 

Melden bij de havenmester of er nog een plaats vrijgekomen is. Ze willen ons niet teleurstellen en geven aan wanneer ze verwachten wanneer er een paar ligplaatsen vrijkomen. Met stralende lach vertellen ze ook waar je absoluut niet wil gaan liggen vanwege de wind die dan een vervelend golfslag in de haven veroorzaakt. De lange steiger is ideaal en de plaatsen aan de andere kant ver weg van de kade aan de stadszijde. We wandelen terug aan boord en zien een schip vertrekken zodat we direct de haven inschuiven aan de kopsekant van de steiger. Niet ideaal maar we zijn binnen.

 

We lopen met de aanwijzingen van Avril naar de Ocean 2000. Een mooie winkel met uitgebreid assortiment scheepsbenodigdheden. Ik voel me als een vis in het water en wil alles vastpakken en dat zijn meestal die dingen waar ik bij besluit om deze niet aan te schaffen. Na enkele onderdelen van de todo-lijst aangeschaft te hebben wandelen we voor een internetverbinding naar Vodafone. Dat gaat hier niet simpel, verklaring van adres in de haven, paspoort, automatische betalingsverklaring met een duur abonnement. Dit ga ik niet doen en loop bij Vinitel binnen voor een simpele prepaid card en er wordt verder niets gevraagd. Internet geregeld en hebben weer een normaal contact met de wereld.

 

Boodschappen doen en installeren ons in de kuip na wat contact met de buurvrouw, die heerlijk ligt te chillen in de kuip. Acier van de Savita komt aan en vertelt dat hij aanstaande zondag vertrekt naar zijn familie in Spanje. Later maakt Gabby zijn opwachting en beloofd ons twee heerlijke borden Paella van het familierecept van zijn oma uit Gallische, Valenciaanse paella is geen paella zodat we het met de enige echte paella moeten doen uit Gallische.

 

In de avond verstomt alle kritiek als hij met een uitgebreide pan met rijst, kip, garnalen en gehaktballetjes ons het water uit de mond laat stromen. Gabby blijft de komende tijd aan boord en wil voor gasten koken zodat we een afspraak maken om aanstaande dinsdag uitgebreid bij hem te komen eten. Hij is er helemaal verguld mee.