Logboek 2020

Jarig

Markt, Papeete
Markt, Papeete

 

Zondag 12 juli 2020

 

 

Papeete

 

Verjaardag vieren met zijn tweeën. De familie zit aan de andere kant van de wereld, de meeste vrienden zijn nog de Toamotu’s aan het verkennen zodat de twee gebakjes door ons zelf als smakelijke verjaardagstaart verorberd worden. Weer een jaar ouder maar steeds mooier loopt Jacqueline trots als een pauw over de steiger.

 

We doen het kalm aan, net zoals de buurmeisjes die totalloss in de kuip liggen, de voet gebiedt volstrekte rust maar in de middag besluiten we toch een fiets-wandeltocht te maken. Wat blijkt de Island Wanderer is terug van hun uitstapje Moorea en willen direct vertrekken omdat het weer blijkbaar goed meezit. De plaats komt over een uurtje vrij zodat we teruggaan naar de boot om het seintje af te wachten dat we de plaats van de Island Wanderer in kunnen nemen.

 

De Oyster September komt binnen varen op zoek naar een plaats en zie al concurrentie verschijnen maar wacht rustig af. Even later komt de schipper langs en spreken af dat als ik op de plaats van de Wanderer ga liggen en dat zij zo snel mogelijk op onze plek kunnen liggen. Een ware stoelendans.

 

Na het wisselen gaan we toch nog even de stad in om wat afleiding te zoeken. Terug aan boord koken en genieten van het uitzicht op de Vava II met tegenlicht op de zonsondergang

 

De Vava II is een 97 meter schip van ene meneer Ernesto Bertarelli. Miljardair met een vermogen van in de buurt van 8,5 miljard en heeft zijn medicijnen bedrijf verkocht aan Merck.  De Vava II is gebouwd in Engeland en in bezit van 4 motoren, 2 van 12 cilinders en 2 met 16 cilinders totaal 12000 pk. Deze motoren geven het schip een gemiddelde snelheid van 18,5 knoop. Het schip heeft al eens een refit ondergaan bij Amels in Nederland. Een en ander is uitgebreid te Googlen.