gastenboek

136 berichten, 14 pagina's 
«  » 
23-10-2022
Geplaatst door: John Raynor

Ziekenhuis

Goed te lezen dat het de goede kant opgaat.
Maar de oversteek toch nog afmaken?
Hopelijk herstel je daar dan goed en snel genoeg voor. Of het verstandig is kan ik natuurlijk niet beoordelen, dat kun je zelf wel.
In elk geval wat je ook doet, succes daarmee.

10-09-2022
Geplaatst door: John Raynor

Groet

Hey Bertus en Jacqueline,
Hier een berichtje vanuit Avignon Frankrijk.
Wij zijn maandag met ons busje vertrokken naar Metz en via Macon hier beland. Morgen door naar Calella de Palafrugell en dan 3 dagen later voor een dag of 5 naar Javéa. Daar hebben we een hotelletje geboekt.
Betekent een dejavu.
Gaan daar zeker het huis bezoeken wat de ouders van Jennifer in bezit hebben gehad. Wij zijn daar 17 jaar op rij naar toegegaan, sweet memories!
Na Javéa staat Toledo op de planning en daarna San Sebastian.
Vandaar zi32jten we wel verder. Hangt van het weer af.
Goede vaart en hopelijk snel weer canasta-en 👍.

06-09-2022
Geplaatst door: humberto

3 uur gelezen

Goeiemiddag Bertus & Jaqueline als je het leest ben je dus aangekoGa donderdag weer terugmen. denk dat jullie een goede overtocht hebben zelfs de laatste mijlen naar tanna. Ben zondag naar Musket cove ( malolo lailai ) en net weer terug vlak bij Denarau. Had wat items te koop gezet zoals je weet en ga een paar dingen ruilen voor een paddle-board en een kayak als het lukt. En wat eten regelen . gelukkig gaan m'n vrienden uit Fulaga die op malolo wonen wel vissen . geen grote ,maar vis =vis. donderdag weer terug..het was druk.telde rond de 80 boten . inschrijven voor de regatta kan niet alles volgeboekt,maar je mag wel meedoen aan alles. ach ja was toch niet mijn bedoeling .de openingsmaaltijd en sluitingsmaaltijd eet ik bij de fiji vrienden . nou ja, hee heb deze 17 mijl zo'n 3 uur gelezen. ben weer up to date met je verhalen. erg leuk en ja iets onhandig ben ik wel maar heb er nooit last van hoor fijne tijd allebij ,tot later

11-08-2022
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Fresh

Proficiat met de vernuftige ingreep aan de scheepsmotor.
Dit lijkt op een perpetuum mobile, die voortdurend een nieuwe stroom klussen voor volgende dagen oplevert. Maar kun je spreken van fully fresh , wanneer een artikel voor een tweede keer wordt geplaatst ?
Mijn leesplezier heeft er niet onder geleden.
Groeten van een betrokken lezer en felicitaties voor Jacqueline en jullie 6-jarig verbond.

14-04-2022
Geplaatst door: humberto van den Broek

Fiji

Goeiemorgen Bertus & Jaqueline,bericht ontvangen van Rikus dat jullie 15 dagen terug vertrokken richting hier. Ben benieuw naar de passage en ook waar jullie gaan inchecken.Ben aan het plennen om deze dagen van Suva weer wat te zeilen. Naar Savusavu,via de west of de oost-kant van Viti. Daarna terug naar mijn vaste plekjes,maar geen haast , nooit haast eigenlijk, fijne aankomst o ja 9097313 ,heb alleen dat ding nooit bij me als ik van boord ben. saludos weer

25-01-2022
Geplaatst door: Pierre vd Heijden

Beste Bertus
Lees dat jullie weer in Papeete zijn en gelukkig geen problemen hebben gehad met de uitbarsting in Tonga en daarbij behorende vloedgolf!
We hoorden het op onze overwinter plaats in Frankrijk allemaal aan en hadden zo onze bedenkingen over je boot, maar gelukkig.
Veel vaar plezier en we gaan je weer volgen

Groet Pierre en Henriëtte

29-11-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

.. steeds behendiger met motor en helmstok ..

Met genoegen lees ik op 5 november jl. De laatste regel. En dat resultaat binnen een jaar. Waarschijnlijk een goede, geduldige leermeester. Ik begin me af te vragen, waarom dat bij deze schipper in 23 jaren niet gelukt is ...

04-10-2021
Geplaatst door: Rinaldo Rinaldini

Voor anker gegaan ?

Beste Ben J,
Sinds de laatste berichten vanuit de Amsterdamse Jordaan is er radiostilte. Zijn jullie op een luwe plek voor anker gegaan ?
Groeten van een trouwe lezer

24-08-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Alles is relatief

Beste Bertus en Jacqueline,

Allereerst nog beiden gefeliciteerd met jullie verjaardag en het eerste lustrum. Hoop voor jullie, dat het volgende lustrum op een andere locatie wordt gevierd. Nee, niet tijdens een knobbelige overtocht of een hobbelige ankertijd (Tikehau). Verder is het vrijwel dagelijks genieten van het reisverslag.In Bora Bora is het precies 12 uur later dan bij ons. En zo leer ik dankzij jullie nog vrijwel dagelijks bij.
Wie had dat rond de afgelopen jaarwisseling kunnen bedenken ? Nieuw Zeeland leek een van de eerste landen en Tahiti en verre omstreken bleek de hekkesluiter.
En over de lockdown op een van de mooiste plekken op aarde : aan alles komt een einde. Niet vliegen levert spaarpunten op voor St. James Restaurant. Ze hebben een fraaie menukaart en een uitgebreid diner hebben jullie beiden dik verdiend !! Geld is immers betrekkelijk, toch ?
Wel mis ik de ca. 25 chineestalige felicitaties van 23.8 in deze rubriek sinds vanochtend. Had net in china een woordenboek aangeschaft.

Hartelijkste groeten vanuit de Wolfhezer Bossen

20-07-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Winderigheid

Wat schrijft de Scheepsbijbel over passaatwinden op het zuidelijk halfrond ? Of kwam dat toen nog niet voor ? Verder een prima resort op de vaste wal.